Neumann János Egyetem

neumannlogo

Az intézmény Neumann János Egyetem elnevezéssel működik 2017. augusztus 1. napjától. Jogelődje a 2016. július 1-jén megalakult Pallasz Athéné Egyetem, amely a Kecskeméti Főiskola és a Szolnoki Főiskola integrációjával jött létre. Az egyesüléssel megalapított alkalmazott tudományok egyeteme két városban működő állami felsőoktatási intézmény. Vezetői Dr. Ailer Piroska rektor, valamint Finta Zita kancellár.

A Neumann János Egyetem közel 4500 hallgatójával a Dél-alföldi Régió meghatározó felsőoktatási intézménye és egyik legjelentősebb oktatási, tudományos és kulturális központja, ahol négy karon – GAMF Műszaki és Informatikai Kar, d1Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, Pedagógusképző Kar és Gazdálkodási Kar – műszaki, informatikai, pedagógiai, agrár és gazdasági képzési területeken folyik oktatás. A képzési kínálatban alapképzés, mesterképzés, felsőoktatási szakképzés, felnőttképzési tanfolyam, szakirányú továbbképzés diplomásoknak valamint nyelvtanfolyamok szerepelnek.

Az intézmény előtt álló fejlesztési tervek másik fontos mérföldköve a Gazdaságtudományi Tudásközpont létrehozása volt, amelyről 2017 júniusában döntött a szenátus. Ez a Tudásközpont képzi majd az alapját a közeljövőben létrehozni kívánt Gazdaságtudományi Karnak, melynek az épülő új Campus ad majd helyet. A beruházás célja a Neumann János Egyetem új Gazdaságtudományi Kara számára létesítendő, minden szempontból előremutató és innovatív komplett Campus, amely az egyetemi funkción túlmutatva szoros kapcsolatot kíván teremteni a várossal.

Az állandó fejlesztéseknek köszönhetően az intézmény korszerű infrastruktúrával, jól felszerelt műhelyekkel, laboratóriumokkal, színvonalas kollégiumokkal, könyvtárakkal és információs központokkal, sportlétesítményekkel rendelkezik. Elsőként az országban, 2012-ben német mintára indította el az intézmény duális képzését. A kecskeméti modell példaértékű, a tapasztalatokat felhasználták a képzéstípus országos bevezetésénél is.  A duális képzésben már 65 céggel működik együtt az Egyetem.

Az új campus oktatási épülete várhatóan 2018 szeptemberére készül el, amelynek kivitelezése során a legmodernebb technológiákat és a 21. század műszaki megoldásait használják. A beruházás következő ütemében felépülő igazgatási- adminisztrációs épületek, a tudástár- könyvtár és a kollégium pedig biztosítéka lesz annak, hogy az egyetem új kara által nyújtott versenyképes és színvonalas képzés a legkorszerűbb oktatási környezetben valósul meg.d2

A Neumann János Egyetem 2017-ben már több, mint 600 munkavállaló számára biztosít munkahelyet, ezzel jelentősen hozzájárulva Kecskemét város és térsége munkaképes lakosságának foglalkoztatásához. Az Egyetem 2017. március 29-én csatlakozott a kecskeméti Foglalkoztatási Paktumhoz azzal a céllal, hogy támogassa többek között a hátrányos helyzetűek munkába állását, a fiatal korosztály, a pályakezdők elhelyezkedését, valamint az 55 év felettiek munkaerőpiacra jutását, foglalkoztatását.

honlap:
http://www.uni-neumann.hu

facebook:
www.facebook.com/neumann.egyetem


A tartalom szerkesztés alatt áll!