Ügyes Szociális Szövetkezet

ugyes_logo

Az Ügyes Szociális Szövetkezet 2014. márciusában bejegyzett „cég”. 7 alapítótag hozta létre, azzal a szándékkal, hogy életminőségükben, szociális helyzetükben pozitív változást hozzon. A Szövetkezet műhellyel és kiegészítő raktárral végzi tevékenységét. A Szövetkezet képviseletét az elnök Fodor Pál látja el.

 A tevékenységi körök kiválasztásánál elsődleges szempont volt az alapítótagok orientáltsága. A megalapítás óta elsősorban szolgáltatási tevékenységet végez a Szövetkezet, de folyamatos bővítés eredménye képen a faipari termékek gyártása élvez prioritást.

A Szövetkezet jelenleg faipari termékek gyártásával foglalkozik, azon belül a méhészeti eszközök gyártásával, a kaptárgyártás, és a keretgyártás teszi ki a termelés számottevő részét. Vásárlóink közé tartoznak még a pálinkafőzdék, a borászatok, valamint a piac azon résztvevői, akik termékeinél jelentkezik a fadoboz, mint csomagolóanyag, vagy díszítőelem.

A kaptárak és a keretlécek gyártása kiterjed az egész ország területére. Megbízható, pontos munkánknak köszönhetően folyamatos piacbővítést tapasztalunk. Ezek a munkafolyamatok teljesen automatizáltak, így tudtuk elérni az eddigi eredményeinket.

 Tárolódobozaink a piac egy speciális szegmensét fedik le, melyek között található a Mezőgazdasági Minisztérium által odaítélt csomagolási Különdíjas termék, valamint nagy előrelépést jelentett, amikor termékeink megjelenhettek egy Brüsszeli Nemzetközi kiállításon, ami jó visszhanggal zárult, és következtében nemzetközi tárgyalásokat folytattunk. Lehetőségünk van a dobozok lézergravírozására, valamint CNC megmunkálására is.

A társadalom azon rétegének bevonása a munkaerőpiacra akik eddig nem, vagy csak igen csekély formában akartak, tudtak bekapcsolódni a termelés folyamataiba. Számukra ugródeszka a jelenlegi közmunka, de sajnos az aktív munka világba igen csekély mértékben kapcsolódnak vissza. A régióban számos olyan vállalkozás, termelőtevékenységet folytató gazdasági szervezet található, akik nem tudnak egész évben foglalkoztatni. Ennek a problémának a megoldása lehet, ha a humán erőforrást csoportban kezeljük, és nem szakmunka esetén időszakos foglalkoztatást biztosíthat egyik-, vagy másik cég. Szakmunka esetén egészen más a felemerülő feladat, de ebben az esetben is megvalósítható a foglalkoztatás, hasonló tevékenységi körök igényeinek felmérésével, lehetőségeik koordinálásával.

Jelenleg is tárgyalásokat folytatunk tevékenységi köreink további bővítése, szélesítése érdekében reklám anyag gyártó céggel, rendezvények lebonyolítására, túrizmusra alkalmas falusi vendéglátással kapcsolatos, valamint a kertészeti termeléshez szorosan kötődő termelőkkel, tulajdonosokkal.

A múltban megvalósult beruházások, saját erőből jöttek létre. A jövőben tervezett fejlesztés méreteiben eltér az eddig megvalósult és tervezett fejlesztésektől. De szövetkezetünk egy nagyobb család tagja, akik a project megvalósításában hatásos együttműködésükkel segítségünkre lesznek.


A tartalom szerkesztés alatt áll!